VIDEOCONFERINŢA  "EDUCAŢIE: ÎNVĂŢĂTURĂ, DIGITALIZARE, SĂNĂTATE" / MONICA-CRISTINA ANISIE, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNT, TINERET ŞI SPORT DIN SENAT: Pledoarie pentru vaccinare

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 29 septembrie 2021

Monica Anisie

Monica Anisie

Vaccinarea reprezintă singura şansă în acest moment pentru a reveni la o viaţă normală, susţine fostul ministru al Educaţiei, Monica Anisie.

Cunoscând foarte bine problemele sistemului şi provocările crizei sanitare, inclusiv din calitatea de profesor, Monica Anisie afirmă că pandemia a oferit şi oportunităţi pentru transformarea pedagogiei: "Mă bucur că revin la conferinţa dumneavoastră. Este foarte important să colaborăm în această perioadă.

Aş vrea să vă spun câteva idei din perspectiva profesorului, nu a unui senator sau a unui fost ministru. Merg în continuare la şcoală şi văd cum este participarea fizică acum în valul al patrulea al pandemiei. Cu toţii ştim că pandemia a dus la închiderea unităţilor de învăţământ în peste 20 de ţări. S-a vorbit foarte mult pe această temă, că pandemia a afectat educaţia şi a agravat inechităţile sociale. Am spus-o, exact acolo unde nevoia era mai mare s-au adâncit anumite inechităţi. În timp ce pandemia a perturbat semnificativ predarea, aceasta a oferit, de asemenea, şi oportunităţi pentru transformarea pedagogiei, şi transformarea etosului şcolar, a oferit noi modalităţi de predare, învăţare, noi modalităţi de comunicare cu copiii şi familiile acestora. Inclusiv eu am ţinut şedinţele cu părinţii în sistem online. A fost o noutate atât pentru mine, cât şi pentru părinţi. A trebuit să fac mai atractive orele de predare-învăţare în sistem online, ca să îi ţin conectaţi pe elevi la lecţie. Nu a fost uşor.

Observăm că valul al patrulea a dus la închiderea unor clase şi a unor unităţi de învăţământ, acolo unde se depăşeşte incidenţa de şase la mia de locuitori. Cu ce ne confruntăm azi? Deja sunt copii bolnavi, deja sunt profesori care s-au îmbolnăvit. Toată lumea trebuie să înţeleagă că trebuie să ne vaccinăm şi, în felul acesta, să ne reluăm viaţa normală pe care am avut-o. Nu e uşor ce se întâmplă în spaţiul şcolii acum, ieri în trei clase la care am mers erau prezenţi la ore doar elevii vaccinaţi, ceilalţi participau online, de acasă. Practic, am revenit la acel hibrid, atât de hulit de toată lumea. Aceasta este realitate acum în unităţile de învăţământ".

Monica Anisie a explicat şi care au fost resorturile atunci când s-a decis introducerea sistemului mixt: "Atunci când am introdus posibilitatea desfăşurării orelor în sistem hibrid, m-am gândit la beneficiile pe care le poate aduce educaţiei pe termen lung. Să ne gândim la un elev bolnav, care nu poate ajunge la şcoală, dar care va putea participa la ore, online. Fac un apel către profesori şi părinţi, să se vaccineze. Toată lumea vorbeşte de nevoia de a ne întâlni, de a interacţiona, iar asta se poate face prin vaccinare". Fostul ministru consideră că, în acest moment, şcoala este mult mai bine pregătită să facă faţă provocărilor pandemiei, dar este nevoie de un efort comun în continuare.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Excelent moment pentru a atrage atentia asupra unei chestiuni. Probabil toata lumea a vazut promovarea vaccinului la copii facuta de Guvernul Romania impreuna cu UNICEF Romania.

     

    "Copiii sunt şi ei expuşi la infectare şi pot transmite COVID 19. Alege să-i vaccinezi pe ai tăi", spune spotul. 

    E realizat de UNICEF România şi se adresează părinţilor şi copiilor, care sunt încurajaţi să se vaccineze. 

    Spotul a fost prezentat în faţa Consiliului Naţional al Audiovizualului chiar de Valeriu Gheorghiţă şi a fost votat în unanimitate pentru a rula drept campanie socială (adică va fi dat gratuit)." 

     

     

    Deci UNICEF Romania recomanda vaccinarea copiilor. Sa ne uitam la ce spune UNICEF Europe. 

    "All schools in Europe & Central Asia should remain open and made safer fr om COVID-19, say WHO and UNICEF 

    30 August 2021" 

     

    COPENHAGEN & GENEVA, August 30 – As millions of school children return to school across the European Region whe rethe highly transmissible SARS-CoV-2 Delta variant is dominant, the WHO Regional Office for Europe and UNICEF Europe and Central Asia Regional Office call for schools to stay open and made safer by adopting measures to minimise transmission of the virus. 

    These measures include offering teachers and other school staff the COVID-19 vaccine as part of the target population groups in national vaccination plans, while ensuring vaccination of vulnerable populations. In addition, children aged 12 years and above who have underlying medical conditions that significantly increase their risk of severe COVID-19 disease must be vaccinated; improvements to the school environment through better classroom ventilation, smaller class sizes whe repossible, physical distancing and regular testing of children and staff, are other important actions. 

    [....] 

     

    Restul comunicatului nu mai vorbeste decat despre vaccinarea adultilor din scoli. Si, in paragraful de mai sus, A COPIILOR CU AFECTIUNI. Nu este vorba de vaccinarea TUTUROR copiilor. Si nu este vorba de a DISCRIMINA copii nevaccinati care sunt trimisi acasa si cei vaccinati care raman in clasa. 

     

    [ Comentariu eliminat conform regulamentului]

    SA FIE CLAR.... UNICEF EUROPA si OMS NU RECOMANDA VACCINAREA COPIILOR, ci doar a celor cu afectiuni. 

    ...

    ...

    nu este singura sansa , renuntati la propaganda mincinoasa ! D. Trump a fost pus pe picioare in cateva zile fara vaccin !

    1. corect.

      si asta in conditiile in care avea cel putin doi factori de risc major pentru forma severa de Covid: varsta inaintata si obezitatea. 

      Tot ce ramane de facut este sa asiguram celor peste 10000 de noi infectati din Romania (zilnic) si sute de mii din toata lumea acelasi nivel de asistenta medicala de care are parte presedintele SUA.

      Este foarte simplu. Problema rezolvata. Alta intrebare? 

    nu puteti prosti peste 70% dintre romani!

    NIMENI intreg la cap nu se vaccineaza anti-covid!!!  

    dar , desigur, puteti continua cu asemenea puncte de vedere desantate  

    1. Eu m-am vaccinat.

      Intreaga mea familie s-a vaccinat. 

      Fiecare dintre noi este absolvent al macar unei facultati, avem rezultate excelente la munca si suntem oameni cu stare. 

      Nu avem probleme psihice nici unul dintre noi, sunt unii din familie agrenati in cateva procese, dar care nu tin de sociopatie. 

      Suntem, deci, intregi la cap, domnule.

      Comentsariul tau este mincinos. 

      Si totusi, printr-o oarecare forma de HIPNOZA se poate.

      doar 30% dintre romani s-au vaccinat pentru ca ceilalti sunt cei mai innapoiati cetateni din Europa.

      In vestul Europei rata de vaccinare este de 70%. Noi suntem mai prosti decat aia din Burkina Fasso, care au o rata mai mare de vaccinare.

      Noroc ca nu trebuie sa eradicam acum variola, ca nu am mai fi reusit cu atatia prosti... 

      doar 30% dintre romani s-au vaccinat pentru ca ceilalti sunt cei mai innapoiati cetateni din Europa.

      In vestul Europei rata de vaccinare este de 70%. Noi suntem mai prosti decat aia din Burkina Fasso, care au o rata mai mare de vaccinare.

      Noroc ca nu trebuie sa eradicam acum variola, ca nu am mai fi reusit cu atatia prosti... 

      sa fii tu sanatos, eu am master si certificari profesionale recunoscute international.

      si comentariul meu NU e mincinos.  

      intreaga mea familie NU s-a vaccinat si ne simtim foarte bine. De certificat verde de sclav nici nu poate fi vorba.  

      nimeni nu a amintit de probleme la cap, nu inteleg de ce aduci acest subiect in discutie.  

      eu ma bucur ca 70% dintre romani vor continua istoria acestui popor, in viitor.

      cei vaccinati primesc urarile mele de sanatate si viata lunga.  

      mi-e greata de comentariul tau... dai in propriul popor numindu-i inapoiati.

      a te grabi in fuga spre groapa prin vaccin si a te grabi in fuga spre dictatura prin folosirea certificatului verde sanitar e mai nou la moda ???  

      lasa, sa fiu eu inapoiat si sa traiesc mult si bine IN LIBERTATE nu sub cizma electronica a unei cyber-dictaturi neo-marxiste!

      Omul are probleme cu bibilica.

      s-ar putea sa-ti schimbi parerea cand n-ai sa mai incapi la ATI

      s-ar putea sa-ti schimbi parerea cand n-ai sa mai incapi la ATI

      cum era piesa aia ,,decat premiant in inchisoare,mai bine repetent in drum spre ...

      nu s-ar putea !

      aaaa... am inteles...cand ai o pozitie anti-vaccinista ...omul are probleme cu bibilica , nu ?

      'tu-ti gura ta de gunoi care esti  

      :)... mi se rupe de virusul asta... ma intelegi ca mi se rupe ?

      riscurile majore sunt date acum mai degraga de vaccin!  

      si acum fii atent : adevaratele riscuri nici macar nu au legatura cu un virus ieftin de 2 lei vechi sau cu vaccinul ala plin de toxine!  

      stii care e riscul masiv?  

      PIERDEREA LIBERTATILOR SI A DREPTURILOR OAMENILOR! Acolo e riscul masiv... intr-o alunecare lenta (sau mai rapida) in dictatura.  

      Sincer mi se rupe de virus, ATi sau vaccin (pe care nu l-am facut, nu il fac si nu o sa il fac vreodata). Dar de pierderea drepturilor si libertatilor mele imi pasa.  

      Mai bine tai toti politicienii cu toporul in 2 de sus pana jos decat sa traiesc intr-o dictatura  

      ... asta fu tare de tot. Sunt impresionat de curajul si barbatia dvs., i-as putea spune chiar eroism... mai rar gasesti asa ceva in zilele noastre.

      Sa dati de stire din timp cand aveti de gand sa efectuati prima operatie de transformare a unui politician in doua jumatati de politician aproximativ identice, ca va aduc eu cateva topoare bine echilibrate si ascutite, ma pricep, imi place sa tai cu toporul. Doar lemne.

      Numai sa nu faceti si cu asta la fel ca si cu multele alte prorociri pe care le-ati facut pe-aici, al caror singur punct comun e ca nu se implinesc. 

    tot nulitate este si va ramane anisie! cu toata "politica" voastra de stergere a comentariilor incomode!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb